top of page
DSC_2521.jpg

VERBORGEN  NIEUWBOUW

Van een kleine rijwoning in het centrum naar een uitgestrekte woning in het groen. Nadat wij voor dit koppel hun vorige rijwoning mochten ontwerpen, kwam enkele jaren nadien de vraag om hun droomwoning in het groen vorm te geven. 

Het hellende terrein en de beperking om maar één bouwlaag hoog te bouwen heeft de vorm van dit volume bepaald. De auto's hebben we uit het groen onttrokken door hiervoor plaats te voorzien onder de woning. Hier zit ook het centraal inkom gedeelte. Verder biedt het ondergrondse gedeelte plaats aan de berging functies en ook de slaapvertrekken voor de kids. Natuurlijk daglicht komt speels binnen door de kelder patio. Op het gelijkvloers en dus op niveau van het groen trekken we de omgeving letterlijk binnen door de grote raampartijen in de L-vorm van de woning.

" Het is prachtig om te zien hoe jullie intuïtief een perfect eerste plan getekend hebben voor ons. Alles klopte en zelfs na een aanpassing in het tweede ontwerp gaan we toch bijna volledig terug naar dat eerste plan, dat voor ons gewoon perfect is."

/ LOCATIE

Oud-Heverlee

/ EPB

S30, E16

/ FOTOGRAFIE

Leen Wouters

bottom of page